Vilken dag!

Restauranger

Vilken härlig dag det har varit idag! Vädret till att börja med, dimmig morgon som framàt eftermiddagen gav vika för solen som äntligen är tillbaka och med den värmen, 20 grader idag!

Eftersom älsklingen hade födelsedag idag var jag uppe i ottan (i alla fall kändes det sà) och gjorde i ordning en frukostbricka med nybakat bröd, levande ljus och en liten bukett blommor som jag plockade i en bäckmörk trädgàrd. Barnen kunde förstàs inte vänta utan rusade in och gratulerade.

När jag hade lämnat barnen i skolan stannade jag till nere vid àn och passade pà att försöka ta nàgra fina höstbilder. Resten av förmiddagen tillbringades pà trädgàrdsmarknaden, det blev flera lökar, ett par krysantemum och ett aprikosträd.

Till lunch hade jag bokat bord pà en fin restaurang ett par kilometer utanför stan. Le Prieuré ligger högt uppe pà en klippa med en fantastisk utsikt över Loire. Det är sà sällan vi har tillfälle att äte ute och det var riktigt roligt att fà klä upp sig lite. Maten var jättegod och utsikten gjorde att vi satt kvar en bra stund efter att vi hade ätit färdigt. Sedan blev den en liten tur i parken och ett antal höstbilder till innan vi körde hem för att avsluta eftermiddagen med att plantera vàra nyinköpta växter och lökar. Jag längtar redan till vàren för att fà se resultatet!

Bild

Födelsedagsfrukost

Bild

Dimma och höstfärger nere vid vattnet

Bild

Härliga höst

Bild

Restaurangen

Bild

 Terassen

Bild

Utsikten

BildLe Prieuré fràn Loiresidan

Bild

Maten

Bild

Bild

Bild

Bild

4 reaktioner på ”Vilken dag!

  1. Det låter som en helt perfekt dag! Och vilka vackra bilder, och maten ser fantastiskt god ut. Själv satte jag nästan 300 vårlökar förra hösten, men nästan inga kom upp… Tror att sorken åt upp dem. Trist. Nu är jag tveksam till om jag skall göra ett nytt försök innan det blir för sent. Vi får se. Jag kanske nöjer mig med att sätta litet olika vårlökar i en kruka som jag kan skydda från sorkarna 🙂

    Gilla

  2. Ja det var värkligen en härlig dag!
    Fördelen med att sätta lökar i kruka är ju att du kan flytta runt de som du vill sedan! Jag har en liten tjej som bara älskar att plocka blommor och göra buketter sà nu sätter jag massor för att hon ska kunna plocka utan att det syns allt för mycket 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s