En lååång resa

Resa med barn

Nu är vi ”hemma” i Sverige, barnen och jag. Resan hit var minst sagt lååång! Jag har bott i Frankrike nästan halva mitt liv och det har blivit ett antal resor fram och tillbaka med åren. Men att resa med barn är en helt annan sak. Man tror att det ska bli lättare när de blir lite äldre. Viktmässigt är det sant, det är färre prylar att släpa på men i övrigt är det helt fel. Jag skulle nästan vilja påstå att det var lättare när de var mindre. För det första satt de i vagn och man visste var man hade dem. Numera får jag ständigt springa och jaga och har man inte ögon i nacken försvinner de på två röda sekunder. På planet kunde man nästan alltid amma dem till sömns. Man behövde inte som nu en halv leksaksaffär i handbagaget för att underhålla dem!
Sedan hjälper det inte heller att många flygplatser är totalt barnovänliga. Ta tex. Paris Orly som vi flög från igår. Inte en lekhörna någonstans, jag vet inte ens om det fanns skötbord på toaletterna. Och varför är det alltid så varmt på flygplaser? Är det för att man inte ska frysa när man tvingas klä av sig i säkerhetskontrollen? På tal om det måste jag komma ihåg att inte ha stövlar på mig nästa gång jag flyger, för de måste man alltid ta av sig när man går igenom kontrollen och springa och jaga barn i bara strumplästen är inte kul! Tacka vet jag Kastrup som är en flygplats jag gärna skulle spendera lite mer tid på. Här finns fina barnhörnor med lego, leksaksaffären ligger granne med tax-free och barnvänliga restauranger.
Resan gick trots allt väldigt bra och om det kändes långt för mig så inser jag att det måsta ha verkat ännu längre för barnen. Vi tog tåget från Saumur strax innan fyra på eftermiddagen och innan vi var framme hos mina föräldrar utanför Malmö var klockan närmare ett på natten!
Men nu är vi framme och får vila ut och bli bortskämda i en hel vecka innan det är dags att tänka på returen, härligt!

2013-10-21 16.00.30I början var det spännande att åka tåg..

2013-10-21 16.58.37Men sedan blev det svårt att sitta stilla!

2013-10-21 18.58.54Mc Donalds på Orly hade rolig utsikt men ingen lekhörna

2013-10-21 20.21.27På flygplatsens takterass fick barnen springa av sig

2013-10-21 20.23.23Inte den typ av utsikt vi är vana vid..

Bilderna ovan är tagna med mobilen och i dåligt ljus men jag tycker ändå att de beskriver resan bra så de får vara med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s