Ordning och reda

Hemma

Snart är det jul och alla julgrejor ska fram och komma pà plats. Men innan jag packar upp allt vill jag ha ordning i hela huset. Jag har listat allt som ska göras innan 1a advent (mindre än envecka kvar..), rensa i kökslàdor, plocka undan smàprylar som hopar sig utan att man märker det, rensa i barnrummen..

Det sistnämnda är nog det värsta men idag tog jag mod till mig och gick loss pà 8-àriga dotterns rum. Jag brukar försöka làta bli att ingripa allt för mycket där inne för jag vill att hon ska lära sig plocka undan själv och inse att allt blir sà mycket lättare när man vet var man har saker och ting. Detta är dock bara en önskedröm fràn min sida, själv störs hon inte det minsta av röran. En fransk expert och tv-psykolog menar att man som förälder ska respektera att barnens rum är deras privata sfär och absolut inte röra. Men nu har det kliat i fingrarna ett tag, jag var helt enkelt tvungen att göra en rensning.

Làdor togs ut, tömdes, dammsögs och fylldes igen. En làda för Barbie, en för pyssel, en för spel.. Jag inser att det nog inte kommer att vara sà länge men det är en början. En IKEA-kasse fylldes till bristningsgränsen av allt som ska kastas. Helt ärligt är jag inte ens säker pà om 8-àringen kommer att märka skillnaden!

Hur gör ni? Städar era barn själva sina rum eller hjälper ni ocksà till att rensa dà och dà?

DSC_0005Ett välstädat skrivbord underlättar läxläsningen..(tror jag)
DSC_0006 Var sak pà sin plats, välsorterade làdor i hyllan ”Trofast” fràn IKEADSC_0008Det ska bli spännade att se om hon märker skillnaden..

3 reaktioner på ”Ordning och reda

 1. Så bra jag har det, som slipper städa efter andra. Mina barn är utflugna sen många år tillbaka och inte ens de behöver städa efter sina barn.

  Du har ju en praktisk förvaring till den lilla i alla fall. Färgrikt och fint är det också.

  Sv: Det var snällt skrivet om min blogg. Jag tackar och bockar och bugar.

  Kram/Gilla

  Gilla

 2. Jag tycker det låter sunt och låta barnen ha de som de vill, det är deras rum. Sen att man får göra ett eller annat ingripande ibland är sin sak. Som du skriver hur ska de annars lära sig och plocka undan om någon alltid gör det åt dem 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s