Improviserat julbord – Helgbilden

Helgbilden, Jul

Jag hade tänkt att jag skulle ta en tur till IKEA och inhandla all mat som hör till pà julbordet. Men nu när vi har 16 mil fram och tillbaka kändes det lite làngt att köra bara för att handla mat. Istället blev det ett improviserat julbord med det jag kunde hitta i min vanliga mataffär. Och det blev faktiskt riktigt bra om än lite mindre än det traditionella julborder. Alla ”màsten” i mitt tycke var med, sill och ägg, lax, leverpastej, rödbetor, köttbullar och sàklart skinka.Till efterrätt blev det risgrynsgröt med saftsàs och i glasen fanns det bàde öl och snaps.

Bordet dekorerades med lite kottar och kastanjer barnen har plockat och sà gjorde vi smà ljuslyktor av äpplen en idée jag hittade pà Madame Ediths blogg som för övrigt är en riktig guldgruva för den som gillar att pyssla och baka.

Julbordet blir mitt bidrag till Helgbilden pà Marits blogg där dessutom är tävling denna veckan. Vinsten är ett presentkort fràn Photowall vilket hade passat väldigt bra när vi ska sätta igàng och inreda vàr vind.

DSC_0252 DSC_0255

5 reaktioner på ”Improviserat julbord – Helgbilden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s