Recept på konungskaka

Mat och dryck, Trädgàrd

För några dagar sedan bakade vi konungskaka ”galette des rois”, läs mer här, men jag glömde lägga in receptet så här kommer det:

2 plattor wienerdeg

125 g finmalen mandel

100 g socker

100 g rumsvarmt smör

2 ägg

Vispa upp äggen och tillsätt mandel, socker och smör till en jämn smet

Bred ut den första degplattan i en rund form ca 25 cm i diameter, bred  mandelsmeten ovanpå och lägg den andra plattan över, tryck ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg, skär ett mönster över kakan med en spetsig kniv

Grädda mitt i ugnen ca 30 min i 200 grader

Det går förstås även bra att använda mindre degplattor och då göra flera individuella kakor. Man kan även variera smeten genom att lägga till lite choklad i mandelsmeten eller ersätta den med äppelmos om man inte gillar mandel.

dream grenadines 002

 

Annonser

2 reaktioner på ”Recept på konungskaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s