Projekt nytt jobb – Tisdagstema öppen

Trädgàrd

Så var det dags för tisdagstema och temat öppen passar mig peferkt just nu. Ett av årets stora projekt för min del är att hitta ett nytt jobb. Denna gången har jag dessutom chansen att fundera igenom ordentligt vad jag vill göra. Till min hjälp har jag en så kallad ”coach” eller arbetslivskonsult som nog är en mera korrekt titel. Under en period på tre månader träffas vi en gång i veckan. Målet är att komma fram till vad jag vill och vad jag kan göra. Till hjälp har hon diverse tester till exempel personligthetstest. Resultaten av dessa analyserar vi sedan tillsammans för att steg för steg sätta upp nya mål men även en strategi för att nå dem. Hitills har vi träffats fem gånger och jag blir bara mer och mer entusiastisk för varje gång. Det handlar mycket om att lyssna på sig själv och att anlysera tidigare misstag för att hitta nya vägar. Redan nu efter fem träffar börjar en väg så sakta att öppna sig. Det är fortfarande långt kvar men jag är öppen för nya möjligeheter!

DSC_0500En ny värld öppnar sig

tis-2.jpg

 

15 reaktioner på ”Projekt nytt jobb – Tisdagstema öppen

 1. Så spännande och öppna nya framtidsutsikter du står inför! Även i Frankrike har man alltså coacher, här i Sverige håller vi just på att avveckla dem pga att de inte gav önskat resultat.
  Håller tummarna för att du hittar rätt väg!

  Gilla

 2. Ja, det där låter ju väldigt intressant men samtidigt kan jag inte låta bli att undra. Hur sjutton skaffar man sig en egen ”coach” under hela tre månader som ska hjälpa till att finna vad man vill och vad man kan. Skulle gärna ha en sån ”coach” för trots min aktningsvärda ålder är jag ännu väldigt vilsen och vet aldrig riktigt vad jag vill 😉 Lycka till, och du, tolkning och bild var perfekt !!!

  Gilla

  1. Tack! Jag är inte säker på att coach är en helt korrekt översättning, rakt översatt heter det jag gör kompetensutvärdering. Det är ganska vanligt här i Frankrike och ofta betalar företagen detta åt sina anställda. Målet är helt enkelt att vidareutvecklas och trivas med det man gör, ibland blir det helombyte ibland räcker det mindre förändringar. Coacherna har utbildning inon arbetspsykologi eller socialpsykologi så vem som helst kan inte hålla på med sådan verksamhet, som tur är!

   Gilla

 3. Så underbart! Man behöver förändringar. Ibland små och ibland större. För ganska precis ett år sen sa jag upp mig. Hade ingen aning om vad jag skulle hitta på men kände att så länge jag jobbade var jag för bekväm för att ta tag i det. Så efter att ha sagt upp mig började jag fundera o fundera. Nu driver jag egen firma och utbildar i HLR och säljer hjärtstartare. Så roligt att göra något helt nytt 🙂 Önskar dig stort Lycka Till!!! Och bilden är jättefin 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s