Järnvägsbron – Fredagstema människoskapad

Fredagstema

Ni minns kanske att jag gillar att fotografera broar? Den här bron är inte direkt vacker men den har en spännande historia. Orginalet som byggdes 1882 till järnvägslinjenParis-Bordeaux var 1050 meter lång och därmed Frankrikes längsta på den tiden. Som de fleste andra broar i landet blev även den kraftigt förstörd under andra världskriget och när man återskapade bron 1950 kunde man bara använda vissa delar av orginalbron. Idag går det inte längre några tåg här,  tyvärr får man inte gå upp på bron och inte heller in i tunneln där järnvägen fortsatte in i berget och genom staden. De två översta bilderna är nytagna, den nedre är från oktober då vattenståndet i Loire fortfarande var lågt efter den torra sommaren.

pont de chemin de fer Samur

2014 02 07_Entre les ponts_0032_modifié-2

2013-10-18 147 copieKlicka gärna på biderna så blir de större

8 reaktioner på ”Järnvägsbron – Fredagstema människoskapad

  1. Vilken vacker bro !! Intressant historia och kul att se den i olika vinklar. Verkligt fina bilder alla tre. Gillar att man kan klicka upp dem till fullskärm. Trevlig Helg !

    Gilla

  2. Ohh, vilken söt liten bro! Helt otroligt att den byggdes för tåg, den ser så skör och bräcklig ut! Gillar den här människoskapelsen skarpt, snyggt fotat!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s