Början på något nytt

Fotoutmaningar

Äntligen lite glada nyheter efter allt tråkigt som hänt den sista tiden. Jag skrev lite tidigare att jag har sökt in på en utbildning här i Frankrike och igår fick jag beskedet att jag är antagen! Det är en yrkesutbilning med inriktning mot turistyrken i allmänhet och en specialisering inom guideyrket. Det kommer att bli en helt ny början för mig efter nästan två år hemma. Jag vet att det kommer bli ganska tufft med intensiva och långa dagar men det tror jag det är värt. Utbildningen börjar inte förrän i slutet av november och innan dess ska vi åka på en tio dagar lång semester till Sverige, jag och barnen.

Något annat roligt som hänt var min födelsedag lite tidigare i veckan. I födelsedagspresent fick jag bland annat en ny kameraväska, en ryggsäck med massor med fack och fickor för kameran och olika objektiv och tillbehör. Dessutom ska jag få välja ett nytt objektiv. För en tid sedan köpte jag ett fast objektiv på 35mm, den här gång önskar jag mig ett zoomobjektiv. Som det ser ut nu lutar det mot Nikon AF-S DX 55-200/4-5,6 G ED VR. Jag fotar ganska mycket natur och landskap med mitt standarobjektiv 18-55 mm och har länge känt att det skulle vara kul att kunna komma lite närmare. Hoppas jag hinner få det innan vi åker till Sverige!

foret

Torsdagstema – I like

10 reaktioner på ”Början på något nytt

 1. Grattis i efterskott! Så härligt att få fotoprylar i present.=) Jag skulle verkligen vilja ha fler objektiv, både ett ljusstarkt 50 eller 35mm och ett telezoom. Är du nöjd med ditt 35 mm och vad är det för bländare på det? Jättevacker bild!

  Gilla

  1. Tack! Jag är supernöjd med mitt 35mm, det har en bländare pà 1,8 och är verkligen toppen när man vill fota kväll/natt eller inomhus. Jag tänkte först köpa 50mm men eftersom jag inte har fullformatskamera blir detta 52mm pà min kamera.

   Gilla

 2. Grattis till både födelsedag och den nya utbildningen! Det blir säkert tufft men vill man gärna brukar det gå på något sätt! Så kul det låter med inriktning på guideyrket! Tänk om vi stöter ihop när vi är ute och reser!

  Gilla

 3. Så kul, med både utbildning och kameraprylar!
  Svar: Det är väldigt sent att åka till Svalbard så här års. Vi var sista båten där uppe. Förra gången var jag där i juli, betydligt varmare. Väl värt en resa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s