Längs Loire

Fotoutmaningar

Idag har jag provkört vägen till min nya skola för att se hur lång tid det tar. Det gick ganska fort, en dryg kvart, så vi kommer inte behöva köra värst mycket tidigare om mornarna vilket känns väldigt skönt!

Tillbaka tog jag en annan väg som först går över bron på bilderna nedan och sedan följer en väg som kallas ”la levée de la Loire” (levée∼vall). Den byggdes för att skydda byarna längs med Loire mot de många och förödande översvämmningarna. Vägen som den ser ut idag öppnades för trafik 1832 och när man kör här är det lätt att förflyttas bakåt i tiden. Vägen är kantad av eleganta bostäder och små slott och man kan nästa höra klapprandet av hästhovar mot marken.

Bron är byggd 1948 och ersätter en tidigare bro som blev förstörd under kriger. Jag har lekt lite i PS Elements och kunde inte välja om bilden skulle vara sart-vit eller i färg så jag lägger upp båda.

pont nb

PONTFredagstema – männsikoskapat

 

6 reaktioner på ”Längs Loire

  1. Gillar bilden i färg lite mer än den i s/v men tycker båda är fina var och en på sitt sätt. Roligt att kunna leka lite med bilderna. Har provat på PS lite och ser fram emot att lära mer.
    Skönt att resan till skolan bara tar en kvart. Då blir det ju tid över till så mycket annat också.
    Ha en skön helg

    Gilla

  2. Båda bilderna är fina! Det är lustigt hur det kan förändra känslan i en bild om man har den i färg eller inte, kul att leka lite med bilderna. Så skönt att du inte behöver åka så långt! Jag skulle gärna åka den där gamla vägen, låter som en härlig upplevelse! =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s