Det nya Malmö

Fotoutmaningar

Malmö har förändrats mycket sedan jag flyttade till Frankrike. Sedan Citytunneln stod klar i december 2010 tycks utbyggnaden gå i rasande fart. Förra året när vi var hemma besökte vi det då nyöppnade köpcentret Emporia. Det ligger i stadsdelen Hyllie som förr låg långt utanför stan. Numera tar det bara 6 minuter med tåg in till Malmö C och det dubbla över till Danmark. Hela stadsdelen är en stor byggarbetsplats. Här bygger man 9000 bostäder och lika många arbetsplatser (Wikipedia). Det är inte en stadsdel jag skulle vilja bo i men att gå därute med kameran kan vara ganska spännande.

emporia utsiktEmporias stora takterass låg öde den här grådaskiga oktoberdagen

mot bron emporiaLångt borta skymtas Öresundsbron

emporia byggkranUtbyggnad pågår

Fredagstema -Människoskapat

6 reaktioner på ”Det nya Malmö

 1. Fina bilder på en stad i utveckling. Håller med, att bo där när allt arbete pågår kan inte vara så kul. Men förhoppningsvis fint när det är färdigt. Flyttade från Stockholm för 14 år sen och mycket har förändrats även där. Nästan så man ibland åker vilse med bilen då många nya vägar tillkommit.
  Ha en skön helg !!

  Gilla

 2. Jag gillar kranar så jag hade gärna bott där och kunnat spana in dem dagligen. Så gillar jag tanken att det ska bli lika många jobb som bostäder, då kan en både jobba och bo på samma plats (om en har tur) och slipper ägna del av sitt liv åt pendling!

  Gilla

  1. Det med jobb har du förstàs rätt i och slippa pendla kan vara skönt, hoppas ialla fall att de som bor där trivs och hittar jobb i närheten!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s