Glöm inte kameran!

Fotoutmaningar, Loiredalen

Vi har helt underbart september väder just nu. Imorse när vi körde till skolan ångrade jag verkligen att jag inte hade kameran med mig. Solen var påväg att bryta igenom molnen och färgade himlen rosa. När man svänger ut från vår lilla gata kör man längs med öppna fält och långt borta skymtar slottet i Saumur. Tre luftballonger svävade högt över floden och jag blev väldigt sugen på att följa med på en tur! Tyvärr hade jag inte kameran med mig men jag funderar på att gå upp tidigt imorgon och göra ett nytt försök. Tillsvidare blir det en bild från förra veckan när jag var på villovägar. Jag var på Château de Chaintres och köpte några flaskor vin och passade på att ta några bilder på det lilla ”slottet”. Det är en vingård jag känner väl till eftersom jag själv har jobbat där för ett par år sedan. På sina 30 hektar har de främst druvor av typen Cabernet franc, som är den vanligaste druvan i den här delen av Loiredalen. Av den producerar de det röda Saumur Champigny vinet men även bubbel ”Crement de Loire” av typen ”blanc de noir” som det heter när man gör vitt vin av blå druvor. Min favrorit är dock deras vita vin ”Saumur blanc” som görs på druvan ”chenin blanc”. Gott att sippa på när man sitter på terassen och spanar efter luftballonger!

chaintres-chateau

Fredagstema – människoskapat

4 reaktioner på ”Glöm inte kameran!

  1. Lycka till om du går upp tidigt i morgon för att fota i soluppgången! Cabernet franc är en av mina favoritdruvor på den röda sidan, har vi alltid med oss hem om vi är på vinresa i Loiredalen. Nu reser jag till Portugal några dagar på mat- och vinresa. Blir väl en del portvin men det finns många goda och prisvärda viner där!
    Ha det bra!

    Gilla

  2. Spännande med här mindre vingårdarna. Själv är jag ingen kännare, men samlade röda viner en gång.Mitt favorit var på mitten av 80 talet Ruby of Krimea. Ett härligt gott vin från Krim som efter Tjernobyl inte levereras mera. Om det var det som var orsaken till att det försvann vet jag inte men åh vad jag saknar det. Tyvärr tål jag inte alla viner (vita) men inte alla röda heller så jag får prova mig fram numera om jag vill ha en skvätt och det vill jag ibland. Lycka till med dina fotomorgnar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s