#213 Närproducerat (57/365)

365+1 foton

Närproducerade ägg hoppades vi på när vi skaffade höns. De röda hönsen är kända för att vara duktiga värphöns, ett ägg om dagen kan man vänta sig när de börjar värpa vid sex månaders ålder. När vi köpte hönsen fick vi veta att de var mellan 6 och 8 månader alltså kunde vi vänta oss ägg ganska snabbt. Men veckorna gick och trots att de fick speciellt foder för värphöns plus rester som pasta, ris, bröd och sallad varje dag så kom det inga ägg. Vi funderade på vad som kunde vara fel. Hönshuset är rymligt för två hönor, om dagarna har de tillgång till rastgård och när vi är hemma går de fritt i trädgården. Så varför fick vi inga ägg? Lite efterforskningar visade att de inte alls var 6 månader, knappt fem faktiskt, de var helt enkelt för unga! Så en dag i början av veckan låg där ett ägg på morgonen och på eftermiddagen var där ett till, nästa morgon fanns där två och nu har vi fått fem ägg och ska smaka på dem ikväll, fortsättning följer!

DSC_0081.jpg

Advertisements

2 reaktioner på ”#213 Närproducerat (57/365)

  1. Grattis, så kul!! Så ni har höns nu 🙂 Det kommer ni säkert inte att ångra, det är en härlig känsla att kunna äta ägg från egna höns. Ägg är ju väldigt bra mat och innehåller allt man behöver förutom c-vitamin, så det är bara att stoppa i sig! Vad fint det ser ut när de ligger där i korgen ♥

    När vi hittade det första ägget tog vi in det som om det var den dyrbaraste ädelsten 🙂 Jag vägde det för skojs skull, och nu när hönorna är äldre väger äggen minst 20 gram mer.

    Liked by 1 person

  2. Ja de första äggen har varit ganska små men så gott! Vi väntade till i fick ihop 4 ägg så vi kunde smaka hela familjen samtidigt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s