Vegetariska burgare

Mat och dryck

Igår blev det vegetariska hamburgare till lunch. Tidigare har jag gjort burgare på sojafärs men det här blev så mycket godare och var dessutom väldigt lättlagar. Eftersom receptet innehåller en hel del lök och vitlök var jag beredd på protester från barnen. Så blev det inte alls, de tyckte det var hur gott som helst så det här receptet kommer jag att spara!

dsc_0922

Det här behövs till 4 portioner:

4 gula eller röda lökar (jag tog 2 av varje)
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 grön chili (kan uteslutas för mer barnvänlig smak)
2 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk gurkmeja
1/2 dl vatten
olja till stekning

1) Skala och strimla löken. Lägg  åt sidan i en skål tillsammans med saltet och knåda löken mjuk. Låt stå några minuter.

2) Skala och hacka vitlök och finhacka chilin, blanda ner i löken tillsammans med övriga ingredienser men tillsätt vattnet sist, lite i taget, smeten får inte bli för kladdig!

3) Forma biffar och stek i olja tills de är gyllen bruna på bägge sidor.

Servera i hamburgerbröd med sallad och till exempel hummus.

Receptet kommer från tidningen Femina Nr3 2017

Advertisements

2 reaktioner på ”Vegetariska burgare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s